Protech firar 30 år med imponerande tillväxt

1 feb, 2023

För snart 30 år sedan sålde Protech sin första Stratasys FDM 3D-skrivare, den första i hela Norden. Efter ett fantastiskt 2022 ser företaget fram emot framtiden och inviger sitt nya kundcenter i Järfälla.

Nordens största 3D-printutställning i Järfälla

I Järfälla, strax utanför Stockholm, har Protech ett av sina kundcenter, fullt utrustat med 3D-skrivare från Stratasys. Här kan Protech erbjuda expertis inom utskriftslösningar i FDM-, PolyJet-, SAF-, SL- och DLP-teknik. Protech visar inte bara 3D-skrivare för polymera material utan också metallskrivare från Xact Metal.

Den permanenta 3D-printutställningen är öppen för bokning alla vardagar året runt. Allt du behöver göra är att kontakta Protech för att boka en tid. Om Järfälla inte ligger nära, har Protech ytterligare utställningar i Borås, Kolding (Danmark), Moss (Norge) och Lahti (Finland).

Bland utställningens höjdpunkter finns Protechs imponerande Stratasys F770, en 3D-skrivare med en utskriftsvolym på 1000 x 610 x 610 mm, utrustad med Stratasys världsledande teknik för upplösningsbart supportmaterial.

Jimmy Ekblom, applikationsspecialist, lyfter ut en utskrift från Stratasys F770.
Jimmy Ekblom, applikationsspecialist, lyfter ut en utskrift från Stratasys F770.

Under ditt besök kan du också bekanta dig med Stratasys Fortus 450mc, en pålitlig 3D-skrivare som har levererats i tusentals enheter och har en imponerande driftsäkerhet. Materialportföljen för Fortus 450mc är helt oöverträffad, och alla material kommer med anpassat supportmaterial så att du kan vara kreativ utan begränsningar.

Söker du en kostnadseffektiv och flexibel lösning för tillverkning av prototyper i metall kan XM200C eller XM200G från Xact Metal vara rätt val för dig. Under ditt besök hos Protech får du se hur enkelt det är att hantera en 3D-skrivare för metallutskrifter.

I kundcentret kan du även se Nordens första FDM 3D-skrivare, såld av Protech 1994.

Evald Ottosson, med den första 3D-skrivaren han sålde 1994.
Evald Ottosson, delägare i Protech, med den första 3D-skrivaren han sålde 1994.

Läs mer

Se alla nyheter