3D-printa dina verktyg

Optimera verktygsmakeriprocessen genom att 3D-printa verktyg för formsprutning, vakuumformning och andra gjutprocesser.

Med 3D-printing kan du skapa precisionsverktyg för formsprutning, vakuumformning och plåtformning. Denna metod erbjuder både flexibilitet och kostnadseffektivitet, vilket kortar ledtider och gör det enkelt att snabbt anpassa verktygen efter specifika behov.

Printa verktyg efter behov

Additiv tillverkning revolutionerar verktygsmakeriet genom att möjliggöra snabb och exakt produktion av formverktyg. Med 3D-print kan du skapa komplexa och skräddarsydda verktyg för formsprutning, plåtformning och vakuumformning med hög precision. Denna teknik gör det möjligt att snabbt iterera designkoncept och anpassa verktyg efter specifika kundönskemål, vilket kortar ledtider och minskar kostnader samtidigt som designfriheten ökar. Med industriella 3D-skrivare får du verktyg med konsekvent hög kvalitet och precision.

Materialval för optimal verktygsproduktion

Valet av material är avgörande för att optimera verktygens prestanda och livslängd. Här är våra rekommenderade materialalternativ:

  • Härdplast och termoplast: Dessa material erbjuder hållbarhet och styrka, särskilt termoplaster som kolfiberförstärkt PA12-CF. Dessa är idealiska för stansar och dynor inom plåtformning samt för vakuumformningsverktyg med integrerade vakuumkanaler.
  • Metall (Verktygsstål): Verktygsstål, såsom Uddeholm Corrax, är utmärkt för insatser i formsprutning och ger överlägsen hållbarhet och prestanda för högvolymproduktion. För lågserieproduktion rekommenderar vi Somos PerFORM för dess flexibilitet och precision.

Oavsett materialval garanterar vi att våra verktyg tillverkas med den högsta precision och kvalitet för att möta dina specifika krav.