Xact Metal XM200G

3D-skrivare för utskrifter i metall.

En professionell metallskrivare med avancerade galvanometersystem och dubbla lasrar. XM200G är idealisk för tillverkning, forskning och produktutveckling där både utskriftshastighet och kvalitet är avgörande.

Byggvolym: 150 x 150 x 150 mm. Byggvolym: 150 x 150 x 150 mm.
Metal PBF (Metal Powder Bed Fusion). Metal PBF (Metal Powder Bed Fusion).
För prototyper, reservdelar och lågserieproduktion. För prototyper, reservdelar och lågserieproduktion.
Art.nr: XM-XM200GSL100
Xact Metal XM200G
3D-skrivare för utskrifter i metall.

Professionell 3D-skrivare för modern metalltillverkning

3D-skrivaren XM200G erbjuder hög utskriftshastighet och exceptionell precision för metallutskrifter. Byggd på den beprövade och användarvänliga XM200C, har XM200G uppgraderats med ett högpresterande galvanometersystem för laserstyrning. Denna uppgradering möjliggör snabbare utskriftshastigheter och stöd för fler lasrar.

XM200G är idealisk för både forskningsinstitutioner och industrier som kräver en modern och pålitlig tillverkningsprocess för metallutskrifter. Tack vare att systemet inte är låst till en specifik pulverleverantör, får användaren full frihet att justera parametrar och välja metallegeringar från olika leverantörer.

Fördelar som gör XM200G till det självklara valet

Utöver hög utskriftshastighet och precision, erbjuder XM200G följande fördelar:

  • Enkel integration: XM200G är ett kompakt system som är lätt att integrera i vilken produktionsanläggning som helst utan behov av omfattande modifieringar eller specialutbildning.
  • Enkel eller dubbla lasrar: XM200G kan konfigureras med en eller två lasrar. Med dubbla lasrar kan 100% av byggytan överlappas med en 100 μm laserpunkt eller 66% med en 50 μm laserpunkt, vilket ger en snabbare och mer flexibel utskriftsprocess.
  • Fiberlaser: Välj mellan olika laseroptioner med effekter på 100W, 200W eller 400W, beroende på dina specifika behov och materialkrav.
  • Vattenkyld galvanometer: XM200G är utrustad med ett avancerat system för vattenkylda galvanometrar, vilket ger högre stabilitet och noggrannhet i utskrifterna, särskilt vid långa och komplexa utskriftsprocesser.
  • Pulverhanteringssystem: Det integrerade pulverhanteringssystemet inkluderar en stor materialbehållare som är lättillgänglig från framsidan av maskinen, vilket förenklar materialpåfyllning och underhåll.
  • Sensorer för byggnadsövervakning: XM200G är utrustad med avancerade sensorer för övervakning av byggprocessen i realtid. Dessa sensorer säkerställer att varje lager byggs korrekt och hjälper till att upptäcka och korrigera eventuella fel under utskriftsprocessen.
  • Programvaror: 3D-skrivaren styrs med branschledande programvaror som Netfabb® från Autodesk och Magics från Materialise. Dessa verktyg används för att importera CAD-geometri, orientera och packa byggvolymen, skapa supportstrukturer samt styra lasern, vilket säkerställer en effektiv och exakt tillverkningsprocess.

Är du intresserad eller har frågor?

Tveka inte att höra av dig till en av våra säljare.

Anders Brask
Anders Brask
Försäljning, SHINING 3D & Xact Metal
070 620 87 08 anders.brask@protech.se

Kontaktformulär

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig så snart vi kan. Kontoret är bemannat alla vardagar mellan klockan 08:00 - 17:00.