EinScan HX

Handhållen 3D-skanner.

Handhållen 3D-skanner för industriell mätning och Reverse Engineering.

3D-skanner för industriella behov. 3D-skanner för industriella behov.
Noggrannhet: Upp till 0,04 mm. Noggrannhet: Upp till 0,04 mm.
Tillgängliga skanninglägen: 2 st. Tillgängliga skanninglägen: 2 st.
Art.nr: SH-C0921
EinScan HX
Handhållen 3D-skanner.

3D-skannern för industriella behov

EinScan HX är en kraftfull handhållen 3D-skanner som möter de höga kraven inom industriell mätning och Reverse Engineering. Genom att kombinera strukturerat ljus med blå laserprojicering erbjuder skannern hög prestanda även under utmanande förhållanden. Den avancerade tekniken gör den idealisk för skanning av olika material, inklusive reflektiva och mörka ytor, vilket gör den särskilt lämpad för uppgifter som att digitalisera en metalliclackad bilkaross.

Välj skanningläge efter behov

Med EinScan HX kan du välja mellan två skanninglägen efter dina behov, vilket ger dig flexibilitet att anpassa skanningen beroende på vad som krävs för uppgiften. Rapid Scan-läget är idealiskt för snabb och effektiv insamling av data över större ytor, medan Laser Scan-läget ger högre noggrannhet och detaljnivå för mer komplexa och krävande geometrier. Oavsett vilket läge du väljer, säkerställer EinScan HX att du får den precision och effektivitet som behövs för att uppnå professionella resultat i dina projekt.

SkanninglägeRapid ScanLaser Scan
Synfält420 mm x 440 mm380 mm x 400 mm
Noggrannhet (upplösning)Upp till 0.05 mmUpp till 0.04 mm
Volymetrisk noggrannhet0.05+0.1 mm/m0.04+0.06 mm/m
Skanninghastighet1,200,000 punkter/sekund480,000 punkter/sekund
Djup200 mm – 700 mm350 mm – 610 mm
Punktdistans0.25 mm – 3 mm0.05 mm – 3 mm
LjuskällaBlue LED7 Blue Laser Crosses

Avgörande funktioner och fördelar med EinScan HX

Utöver de egenskaper som kommer med de olika skanninglägena, finns fler avgörande funktioner och fördelar som gör EinScan HX till ett ypperligt alternativ för din verksamhet:

  • Inbyggd färgkamera: Möjliggör att fånga färginformation tillsammans med 3D-data, vilket ger mer detaljerade och realistiska skannade modeller.
  • Anpassningsbar skanning: Den blå laserteknologin ger skannern bättre prestanda under varierande ljusförhållanden och på svåra ytor, vilket säkerställer pålitliga resultat även där traditionella skannrar har svårt att fungera.
  • Portabilitet och ergonomi: Med sin kompakta och ergonomiska design är EinScan HX lätt att bära och använda, vilket gör den idealisk för både stationär och fältbaserad skanning.
  • Mångsidig användning: Skannern är utformad för att möta behoven inom många olika applikationsområden, från Reverse Engineering till produktutveckling och kvalitetskontroll.
  • Kompatibel mjukvara: EinScan HX kan levereras med kraftfulla mjukvarupaket som Geomagic Essentials eller Control X, vilket ger användarna avancerade verktyg för vidare bearbetning och analys av skannade data.

Användningsområden

Mätning och inspektion

Tack vare sin höga noggrannhet och flexibilitet är EinScan HX perfekt för användning inom industriella tillämpningar som kvalitetskontroll, mätning och inspektion.

Reverse Engineering

Skannerns förmåga att noggrant fånga komplexa geometrier gör den idealisk för Reverse Engineering-projekt där exakta 3D-modeller krävs.

Produktutveckling

EinScan HX möjliggör snabb och exakt digitalisering av fysiska prototyper, vilket underlättar produktutvecklingsprocessen och minskar tiden från design till produktion.

Är du intresserad eller har frågor?

Tveka inte att höra av dig till en av våra säljare.

Anders Brask
Anders Brask
Försäljning, SHINING 3D & Xact Metal
070 620 87 08 anders.brask@protech.se

Kontaktformulär

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig så snart vi kan. Kontoret är bemannat alla vardagar mellan klockan 08:00 - 17:00.