CAD/CAM-system till träindustri

Unika system för konstruktion av detaljer inom trä-, möbel- och inredningsbranschen.

I dagens snabbt föränderliga marknad står träindustrin inför utmaningen att effektivisera produktionen samtidigt som högsta möjliga kvalitet ska levereras. Med avgörande verktyg som programvaror från TopSolid hjälper vi företag att möta dessa utmaningar.

Effektiv design och produktion med CAD/CAM

Protech erbjuder specialiserade programvaror som TopSolid’Wood och TopSolid’WoodCam, vilket ger träindustrin en komplett lösning för att förena design och tillverkning. Dessa verktyg hjälper företag att öka produktiviteten, minska kostnaderna och säkerställa en jämn kvalitet genom förbättrat samarbete och mer effektiva, pålitliga produktionsprocesser.

Genom att använda CAD-program kan verksamheter inom träindustrin skapa detaljerade 3D-modeller av sina produkter, vilket underlättar visualisering och exakt designplanering. När designen är klar, används CAM-programvara för att automatisera och optimera tillverkningsprocessen, vilket sparar tid och minimerar risken för fel.

TopSolid: En komplett lösning för träindustrin

TopSolid’Wood är en avancerad CAD/CAM-programvara specialanpassad för träindustrins behov. Med unika CAD-funktioner möjliggör den enkel och exakt konstruktion av trädetaljer. När designen är klar, tar TopSolid’WoodCam över och hanterar tillverkningsprocessen. Programvaran stöder geometriimport från alla standardformat för 3D CAD-data samt från andra CAD-system, vilket gör det enkelt att arbeta med befintliga filer och designmodeller.

Förbättrad kommunikation och samarbete

En av de största fördelarna med TopSolid’s lösningar är den förbättrade kommunikationen mellan olika avdelningar, externa partners och kunder. Eftersom både design- och tillverkningsavdelningen använder samma data, kan företag säkerställa att alla arbetar utifrån samma information. Detta minskar risken för misstag och ser till att produktionen följer konstruktionen med precision, vilket leder till en högre kvalitet på slutprodukten.