3D-skrivare till sjukvård och medicinteknik

Utforska hur additiv tillverkning revolutionerar sjukvården och medicintekniska applikationer genom att erbjuda skräddarsydda lösningar för patienter och vårdpersonal.

Med hjälp av 3D-skrivare kan vårdpersonal och medicintekniska specialister arbeta mer precist och effektivt. Genom att skapa patientspecifika anatomiska modeller kan risker minimeras och planeringsarbeten för avancerade operationer effektiviseras.

Kirurgiska planeringsmodeller

Patientspecifika 3D-modeller förbättrar både utbildning och kirurgiska förberedelser inför operationer. Dessa medicinska utskrifter stödjer även tillverkare av medicintekniska produkter i designverifiering, validering, användbarhetsstudier och felanalys innan nya produkter lanseras.

Stratasys J850 Digital Anatomy (DAP) är den ledande 3D-skrivaren för extremt realistiska utskrifter av mänsklig anatomi. DAP och dess kompatibla material är speciellt framtagna för att återskapa rätt vävnadskänsla och biomekaniska egenskaper hos mänsklig anatomi i medicinska 3D-utskrifter.

Vill du prata med oss? Vi hjälper dig att hitta rätt 3D-skrivare utifrån dina specifika behov. Kontakta oss idag.

Material för medicinsk användning

Förutom material som imiterar vävnadskänsla och biomekaniska egenskaper, erbjuder Stratasys även material som är godkända för medicinsk användning. ABS-M30i och PC-ISO är lämpliga för kirurgiska prototyper, sterila verktyg och produkter som kommer i kontakt med hud och medicin. Dessa material är biokompatibla, kan gamma- eller ETO-steriliseras och uppfyller ISO 10993 och USP Class VI.

Dessa avancerade material stödjer tillverkare av medicintekniska produkter i designverifiering, validering, användbarhetsstudier och felanalys innan produkterna introduceras på marknaden.