3D-printa funktionella prototyper

Spara tid och pengar genom att tidigt upptäcka och åtgärda eventuella konstruktionsfel.

Att utvärdera, justera och optimera produktdesign är avgörande för att snabbt identifiera brister, göra anpassningar och snabba upp iterationer. Genom att slippa långa väntetider och höga kostnader för traditionell prototypframställning kan du dessutom spara ännu mer tid och pengar.

Verifiera din design i verkliga miljöer

Funktionella prototyper ger konstruktörer möjlighet att testa sina designlösningar i verkliga scenarier, vilket hjälper dem att identifiera potentiella brister innan den slutliga produkten tillverkas. 3D-printing gör det enklare att skapa funktionella prototyper till en lägre kostnad jämfört med traditionella metoder som formsprutning eller CNC-bearbetning.

Dessutom snabbar 3D-printing upp iterationer, eftersom konstruktören snabbt kan göra designändringar och få en ny utskrift klar till nästa dag. En fysisk prototyp underlättar även delning av idéer med medarbetare eller kunder, vilket ger snabbare feedback och driver produktutvecklingen framåt.

Funktionell prototyp under produktutveckling.
Prototyp i mycket starkt material för att klara tuffa miljöer.

Material för de tuffaste industrierna

Stratasys erbjuder ett brett sortiment av högpresterande material anpassade för krävande industrier. Funktionstesta dina prototyper under verkliga förhållanden där de utsätts för kemiska och termiska påfrestningar. Exempel på sådana material är ULTEM 9085, som minimerar brandrisk och rökutveckling, samt kolfiberbaserat nylon som ger maximal styrka.

Material för livsmedels- och läkemedelsindustrin

Det finns även material som uppfyller kraven för livsmedels- och läkemedelsindustrin. PC-ISO är en biokompatibel termoplast som används för att skapa prototyper för läkemedels-, livsmedelsförpacknings- och medicinska applikationer.

Medicinsk prototyp tillverkad i material från Stratasys.
Prototyp printad med upplösningsbart supportmaterial.

Upplösningsbart supportmaterial

Med Stratasys upplösningsbara supportmaterial kan du skapa prototyper med komplexa geometrier, hålrum och rörliga delar som gångjärn. Det gör det enkelt att testa och utvärdera designidéer på ett effektivt och kostnadseffektivt sätt. Det upplösningsbara supportmaterialet eliminerar behovet av manuell borttagning och minskar risken för skador på prototyper.