TopSolid’WoodCam

TopSolid CAD/CAM-system.

Boka demo

TopSolid’WoodCam är utvecklad för att hantera alla aspekter av CAM-processen för träbearbetning. Den omfattar en rad bearbetningsmetoder, inklusive sågning, fräsning, borrning och kantning, vilket gör den lämplig för både enkel och komplex träbearbetning.

Integrerad CAM-modul för NC-beredning. Integrerad CAM-modul för NC-beredning.
TopSolid'WoodCam
TopSolid CAD/CAM-system.

Fristående CAM-system med omfattande formatstöd

TopSolid’WoodCam fungerar både som ett fristående CAM-system och erbjuder bred formatkompatibilitet. Det kan importera geometri från alla vanliga standardformat för 3D CAD-data och de flesta andra CAD-system. Programvaran kommer med ett omfattande bibliotek av postprocessorer för maskiner från ledande märken som Biesse, Morbidelli, Homag och Weeke. Den möjliggör också direkt kommunikation med styrsystem som BiesseWorks, Xilog och WoodWOP.

Avancerad 3D CAM-programmering

TopSolid’WoodCam hanterar allt från 2D-planmöbeltillverkning till komplex 5-axlig fräsning och kantning av böjträ. Systemet erbjuder full kollisionskontroll mellan detaljer, hållare, skärverktyg och maskinkomponenter. Det stöder fullt ut 5-axliga huvuden, specialaggregat, styrda sågar, horisontella och vertikala borrkistor, samt balk- och koppstyrning. Geometri som är konstruerad i TopSolid’Wood kan automatiskt NC-beredas i TopSolid’WoodCam, vilket optimerar hela design- och bearbetningsprocessen.

Sammanfattning

Här är de viktigaste fördelarna med TopSolid’WoodCam:

  1. Omfattande kompatibilitet: Stöder ett brett spektrum av CNC-maskiner och styrsystem, inklusive ledande märken som Biesse, Morbidelli, Homag och Weeke. Direkt kommunikation med styrsystem som BiesseWorks och WoodWOP.
  2. Fristående CAM-System med geometriimport: Flexibilitet att fungera som ett fristående system med stöd för geometriimport från alla vanliga 3D CAD-standardformat och andra CAD-system.
  3. Omfattande postprocessorbibliotek: Ett omfattande bibliotek av postprocessorer som underlättar anpassning och effektiv programmering för olika maskiner inom träbearbetning.
  4. Avancerad bearbetning och kollisionskontroll: Hanterar både enkel och komplex bearbetning med full kollisionskontroll för detaljer, verktyg och maskiner.
  5. Automatisk NC-Beredning: Sömlös integration med TopSolid’Wood för automatiskt optimerad bearbetning från designfasen.
  6. Stöd för specialaggregat och verktyg: Fullt stöd för 5-axliga huvuden, specialaggregat och avancerade maskinverktyg för komplexa projekt.
  7. Effektiv produktionsplanering: Förbättrar produktiviteten och minskar materialsvinn med avancerade planeringsverktyg.

Är du intresserad eller har frågor?

Tveka inte att höra av dig till en av våra säljare.

Peter Gellerstam
Peter Gellerstam
Försäljning, TopSolid CAD/CAM-system
070 511 19 00 peter.gellerstam@protech.se

Boka demo

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan. Kontoret är bemannat alla vardagar mellan klockan 08:00 - 17:00.